Тежкоатлетката Йоана Ачова първа при дамите до 57 кг на републиканско по силов трибой в Горна Оряховица, грабна и приза „шампион на шампионите”

Filed under: Дупница,Спорт |

Теодор Ваклинов се класира на второ място при младежите до 21 г., сред мъжете Иван  Илиев и Робърт Михайлов са трети в категориите си

48-14-01-sport-49922370_n

Четирима състезатели от дупнишкия клуб „Марек 13” участваха и заеха челни места в Републиканското първенство по силов трибой (клек, лежанка и тяга), провело се на 4 и 5 март в Горна Оряховица. 18-годишната Йоана Ачова е първа в категорията до 57 кг с 290 трибой. Младата надежда на клуба е втора при дамите и печели титлата „Шампион на шампионите”. Пореден медал в богатата си колекция добави и Теодор Ваклинов (21г.). Той е втори при младежите до 23 г., с трибой 635. 22-годишният Иван  Илиев се класира на трето място при мъжете, с трибой 725. Треньорът на дупничани Робърт Михайлов (40г.)е на трета позиция при мъжете в категория до 83 кг, с трибой 690. Четиримата тежкоатлети от „Марек 13” бяха сред около 100-те състезатели, мерили сили на първенството в Горна Оряховица. В оспорваната битка участваха 22 отбора от цяла България. Следващата надпревара за марекчани е на 7 юни в залата на Националната спортна академия в София, където ще се проведе вторият кръг от Републиканското първенство по вдигане от лег.

 

 

 

 

Драма в Трансилвания остави &q...
"Бороборд" с три зла...
Пенсионерът Георги Атанасов от...
Служители на „Паркинги и гараж...
Кандидатът на ГЕРБ за народен ...