Прокуратурата в Дупница обвини бившата домакинка от детската градина в Бистрица Даниела Манова в присвояване на 50 000 лв.

Filed under: Дупница |

 

Манова не е внасяла сумите от таксата на родителите по сметката на общината, призна си, че ги ползвала за свои нужди

Търсим съучастници на домакинката, отбеляза говорителят Емил Павлов

135-03-01-емил-павлов

Емил Павлов

Бившата домакинка в детската градина в село Бистрица Даниела Манова е привлечена от Районната прокуратура в Дупница като обвиняем за присвояване. Досега досъдебното производство по случая с изчезналите 50 000 лв. от таксите, плащани от родителите, се водеше срещу неизвестен извършител. Разследването е образувано по чл. 202, ал. 2 от Наказателния кодекс, съобщи говорителят на Дупнишката районна прокуратура Емил Павлов. Сигналът срещу бившата домакинка в детската градина в село Бистрица бе подаден от община Дупница през месец март тази година. Според информацията от общинската администрация в специална книга на детската градина се вписвали внасяните месечни суми от таксите на родителите. Домакинката Даниела Манова, която се занимавала с документациите, често не е внасяла сумите по сметката на общината, а в някои случаи внасяла само част от тях. След като й били поискани писмени обяснения, Манова си признала, че е изразходвала цели или частични суми от таксите за свои собствени нужди. Деянието е извършено в условията на продължаващо престъпление в периода от 2010 г. до 2015 г. Заради дългия времеви период и големия обем от документи, които трябва да бъдат проверени, определеният срок за приключване на досъдебното производство е 10 септември 2016 г.

Манова е присвоявала финансови средства от детската градина 5 г. От прокуратура ще трябва да установят имала ли е съучастници. Злоупотребата бе установена от община Дупница и заради нея, както и заради други подобни нарушения в детските градини, счетоводството им бе извадено от Общинската счетоводна къща и с решение на Общинския съвет  те бяха преструктурирани.

Шефът на клон „Струма-Места” н...
Знак на съдбата: Сапаревобанка...
Шефът на „Меридиан” Илиан Мила...
В Горна Козница вдигнаха ръце ...
Футболният президент на „Марек...

Коментар за: Прокуратурата в Дупница обвини бившата домакинка от детската градина в Бистрица Даниела Манова в присвояване на 50 000 лв.

  1. Пълни глупости, не Общината я разкри, а директорката на детската градина! Общината, както винаги незнае да си върши работата, а си присвоява чужди заслуги!

    Дада
    2016/юли/19 at 23:48 PM