ГЕРБ депутатката от Перник Ирена Соколова: Сътрудниците ми не получават възнаграждение, Цветана Пиралкова ми е приятелка, Камен Каменов е в час със специалните деца

Filed under: Общество |

Нещатните сътрудници на депутатите получават пропуск, благодарение на който имат свободен достъп до сградите на Народното събрание. Възнагражденията им се осигуряват от представителните пари на парламентаристите. Според правилника на Народното събрание всеки избраник има право на сума, равняваща се на две трети от основното месечно възнаграждение, от която да плаща за сътрудници, консултации, експертизи, помещения и други дейности, свързани с работата му. Парите се дават на парламентарните групи, а всеки депутат е задължен на три месеца да отчита разходите си. Депутатите получават 3000 лв. заплати, а 2000 лв. са за нещатни сътрудници и консултации, ако не ги плащат, те си ги прибират, е   установената практика. Ето кои са нещатните сътрудници на депутатите от Югозапада: 

 Фен на Меглена Кунева съветва Станислав Владимиров срещу прилична сума, скоро червеният депутат ще си вземе още един сътрудник

12-13- SN1 Irena Sokolova-GERB-Pernik-2В 42-рото народно събрание нещатни сътрудници имат само двама депутати от 14-и пернишки избирателен район. Това са Ирена Соколова от ГЕРБ и Станислав Владимиров от пърламентарната група на Коалиция за България. Сътрудници на депутатката Ирена Соколова от ГЕРБ са перничанката Цветана Пиралкова и Калин Ангелов  Каменов. Двамата са с висше образование и отскоро й сътрудничат. Соколова твърди, че те не получават възнаграждение за работата си. Вероятно това ще бъде уредено на по-следващ етап, предполага тя. „Дейността на Цветана е свързана с работата ми в парламентарната комисия по образование и наука. Тя успява да организира голям обем от информация, да селектира всичко, което излиза в медиите, и да ме уведомява за новите неща”, обясни Соколова.

Втори мандат кюстендилският депутат Калфин кара без асистент

12-13-SN 2 Kiril KalfinНародният представител от ПП ГЕРБ в Кюстендил и областен координатор на партията Кирил Калфин развива дейността си без сътрудник, обяви депутатът. Това е и причината името му да не фигурира в списъка на избраници с нещатни сътрудници. “По принцип това не е задължително, въпрос на избор е сред колегите. Преценил съм, че такъв не ми е необходим. Мога да се справя и сам”, каза Калфин.

Междувременно депутатът нямаше сътрудник и в първия си мандат. Избраникът е член на една от най-тежките комисии в Народното събрание – тази по бюджет и финанси. Калфин разчита в работата си на натрупания опит.

 

Мая Манолова извика адвокатка на Галеви да пишат новия изборен закон 

12-13- SN3Зам.-председателката на Народното събрание Мая Манолова не разчита на парламентарната си дейност на сътрудник. Червената депутатка, която вече е трети мандат в парламента, споделя, че такъв не й е необходим. Тя заявя, че се справя, а пък колкото до сътрудниците, уточнява, че те не са задължителни, а са по желание и при необходимост. Същевременно през август Манолова изтегли в столицата кюстендилската адвокатка Анелия Икономова, спец по данъчно право, за да се включи при написването на новия Изборен кодекс.

 

Ексдепутатът Георги Юруков съветва безплатно Емил Костадинов

Любен Татарски: Трябва да помисля за заплащането на помощничката ми по регионална политика Силвия Милчева

OLYMPUS DIGITAL CAMERAДепутатът от Благоевград Емил Костадинов се допитва по юридически въпроси до сътрудника си Георги Юруков. Юруков е  бивш депутат в  40-ото НС и е спец по въпросите на законодателството. „С Георги Юруков се виждаме всяка седмица и от него получавам правна консултация, когато ми е необходима. Той не получава възнаграждение за това, а всичко остава на база колегиални отношения”, обясни Емил Костадинов.

Депутатът от Благоевград разполага и с двама щатни сътрудници в Комисията по инвестиционно проектиране. Това са бившата кметица на Благоевград Илияна Масева и арх. Сачкова.

На народния представител от Разлог Любен Татарски пък сътрудник е Силвия Милчева, която е от София. Тя е специалист по въпросите, свързани с регионалната политика, тъй като е била експерт в  миналия мандат на  парламента в Комисията по регионално развитие.

 

Петричкият депутат Митко Захов с двама нещатни асистенти, жена му Емилия го пази като орлица от журналистите

12-13- SN 4 Mitko_ZahovПетричкият народен представител, втори мандат от ГЕРБ, инж. Митко Захов има двама нещатни сътрудници. Венета Димитрова Тенева го съветва по въпросите на екологията, а Георги Димитров Икономов – по регионалната политика. Първия му мандат той ползавше за приемна една от стаите на приземния етаж в къщата на съпартиеца му и координатор на ГЕРБ в Петрич инж. Димитър Танев. След като двамата влязоха в нескрита борба за власт, той освободи стаята. На приемните му петричани поставяха въпроси от ежедневието, които прилежно записваше и протоколираше сътрудничката му Зорница. Това обаче продължи, докато Захов ползваше офиса на ГЕРБ. След неговото преместване в помещение на гърба на сграда в ценъра помощничката му Зорница предпочете да помага на местния лидер.

 

Подробности в печатното издание

 

Снимките

 

  1. Ирена Соколова
  2. Кирил Калфин
  3. Мая Манолова
  4. Емил Костадинов
  5. Митко Захов

 

 

„Сатовчанската света Марина” в...
16-кратният шампион по плуване...
ОбСНВ с председател д-р Темену...
Обществената трапезарияв Самок...
Екоминистър Ивелина Василева: ...