Георги Стоянов: Лидерът на БСП – Дупница нареди да ме пребият, защото съм привърженик на ГЕРБ

Filed under: Дупница |

Георги Стоянов: Лидерът на БСП – Дупница нареди да ме пребият, защото съм привърженик на ГЕРБ. Това признание в специално писмо до вестник „Вяра” направи потърпевшият. Писмото е адресирано и до РУП – Дупница. Разтърсващата изповед, която говори за ожесточени предизборни страсти в региона, скандализира десетки близки и приятели на Стоянов. Той е ром от Гиздова махала и зависи изцяло от благоразположението на местните големци.

„Аз наистина съм уплашен, защото знам, че Станислав Павлов сам афишира себе си като топла връзка с една престъпна групировка в Дупница. Знам, че могат да ме пребият, а още повече съм уплашен, защото той изпрати привечер към 20 часа до дома ми Асен Ефтимов, който също ме заплашва, че ако не се простя с ГЕРБ, няма да съм жив. Той ми предаде нареждане от Станислав Павлов, лидер на БСП – Дупница и кандидат за депутат, че ще ме пребие, ако слизам в центъра на Дупница, където е офисът на ГЕРБ. Думите му били: „Кажи му да се пази, защото ще наредя да го пребият”. Обясни ми, че гневът му е пламнал, защото съм привърженик на ГЕРБ.

Смятам, че заканата е реална, аз се страхувам, страхува се цялото ми семейство, страхуват се близките ми, затова пуснах жалба в полицията”, обясни в редакцията на вестник „Вяра” Георги Стоянов.

Докато той трепереше в редакцията, водачът на червената листа в Кюстендил Мая Манолова изненадващо се появи на пресконференция и обяви с най-хубавата си усмивка: „Георги Стоянов изтегли жалбата си, няма никакви закани, няма нищо”.

Потърпевшият, като чу гласа й по медиите, се втрещи. „Не съм изтеглил жалбата, това е нагла лъжа. Аз разчитам на пълното съдействие на МВР. Това е най-наглата лъжа”, каза Стоянов и застана като вцепенен.

Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ – Дупница Красимир Георгиев коментира: „Възмутен съм от наглостта, с която Мая Манолова и Станислав Павлов упражняват натиск върху хората. По-грозна и голяма лъжа в предизборна кампания не е звучала. Откъде Мая Манолова знае, че жалбата е изтеглена. Явно ползва паралелните структури на МВР, за които говори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов“.

Повече подробности в печатното издание

Снимка: Георги Стоянов, Станислав Павлов, Мая Манолова

 

Обновяват електропровод на 45 ...
Тръгва дело за 500 000 лв. кре...
Кандидаът за кмет и водач Кали...
Роднините на Отвертката протес...
Еньо Кръстовчев ще продължи ка...